Informatie

Robert Grijsen

Speciaal tijdens OPEN035 heeft de kunstuitleen een mooi programma gemaakt, voormalig stads dichter Robert Grijsen komt met een mooie voordracht in de kunstuitleen. Aan de hand van zijn beste werken zal hij u mee nemen op een reis door het landschap van poëzie en kunst.

Zijn voordracht start om 11.30 in de kunstuitleen in Hilversum.

Robert Grijsen is dichter, schrijver, theatermaker, dramadocent en performer. Niet per se in die volgorde. Hij regisseerde tientallen producties, vertaalde en bewerkte toneelteksten en schreef het libretto voor diverse muziektheater-stukken. Van zijn hand verschenen zeven dichtbundels. In 2016 en 2017 was hij de eerste stadsdichter van Hilversum.

Enkele gedichten van hem zijn te vinden in de openbare ruimte. Regelmatig draagt hij voor uit eigen werk, al dan niet samen met een musicus of een ensemble. Ook wordt hij vaak gevraagd om als verteller op te treden bij een muzikale uitvoering. Lesgeven doet hij al heel lang; veel jongeren en volwassenen hebben door Robert kennisgemaakt met het acteren en zich onder zijn leiding ontwikkeld in de toneelwereld. Sinds 2019 geeft hij dichtcursussen in de Hilversumse Bibliotheek en elders in het land.

Kijk voor meer informatie over alle activiteiten op de website van OPEN035.